MENU UROCZYSTYCH KOLACJI
Kolacja bankietowa
Danie główne:
Krem grzybowy z natką pietruszki i śmietanką / Krem z białych warzyw z prażonymi migdałami
( 350 ml/osoba )
Karczek w sosie węgierskim / własnym (130g) – do wyboru z góry
Kasza jęczmienna lub bulgur (120 g) – do wyboru z góry
Bukiet surówek ( 3 rodzaje) ( 120 gram łącznie )
Na zimno :
Półmisek wędlin i serów z winogronem
Mini grzanki z pastą twarogową i wędzonym łososiem
Sałatka z ziarnami i serem camembert
Warzywa,ogórek kiszony,smalec domowy
Pieczywo jasne i ciemne,masło
Kawa, herbata, woda, mleko,cytryna,cukier – bufet
Ciasto ( 100g /osoba )
Kolacja bankietowa
Danie główne:
Żurek staropolski z jajkiem / Krem z zielonych warzyw (350 ml/osoba )
Roladka ( ze schabu ) faszerowana kapustą w sosie własnym /ostrym / maślanym (130 gram ) – do wyboru z góry
Ziemniaki gotowane lub kopytka (120 gram ) – do wyboru z góry
Bukiet surówek ( 3 rodzaje) ( 120 gram łącznie )
Na zimno :
Płyta wędlin i serów z winogronem
Galaretka wieprzowa
Zielona rolada szpinakowa z łososiem
Sałatka z kurczakiem i sosem malinowo balsamicznym
Warzywa, ogórek kiszony, smalec domowy
Pieczywo jasne i ciemne, Masło
* Bogracz drobiowy z pieczywem ( 350 ml ) podawany około g.22:00
Kawa, herbata, woda, mleko,cytryna,cukier – bufet
Owoce i ciasto ( 100g /osoba )
Kolacja bankietowa
Danie główne:
Żurek po królewsku podany w chlebku / Krem z pomidorów ze świeżą bazylią ( 350 ml /osoba )
Kieszonka drobiowa na grecką nutę (180 gram )
‘’Kolorowy ryż’’ ( ryż z kukurydzą i groszkiem ) ( 120 gram )
Bukiet surówek (3 rodzaje) lub blanszowane warzywa ( 120 gram łącznie ) – do wyboru z góry
Na zimno :
Półmiski wędlin i mięs pieczystych
Półmiski serów z winogronem
Jajka w trzech odsłonach
Sałatka z porem,kurczakiem i makaronem chińskim
Sałatka ze szpinakiem truskawkami i avocado
Warzywa, ogórek kiszony, smalec domowy
Pieczywo jasne i ciemne, masło
*Barszczyk do picia ( 250 ml ) z paluchami pszennymi 2 szt. lub pasztecikiem 1 szt. podawany około g. 22:00
Kawa, herbata, woda, mleko,cytryna,cukier – bufet
Owoce i ciasto ( 150g /osoba )
Kolacja bankietowa
Przystawka :
Różyczki z ciasta francuskiego z szynką w lekkim sosie czosnkowym podawane na liściu sałaty
Danie główne:
Krem z dyni z ziarnami ( 350 ml /osoba )
Medaliony z polędwicy wieprzowej ( 3 sztuki ) w sosie leśnym
Kluski śląskie (120 gram )
Bukiet surówek lub bukiet warzyw gotowanych na parze ( 120 gram łącznie )
Na zimno:
Półmisek wędlin i mięs pieczystych
Półmisek serów z winogronem
Kurczak w galarecie
Łosoś w sosie cytrynowym
Jajka w trzech odsłonach
Sałatka grecka
Chrupiąca sałatka z brokułem,serem typu feta i ziarnami
Warzywa, marynaty,smalec domowy
Pieczywo jasne i ciemne, masło
* Barszcz czerwony ( 250 ml ) z pasztecikiem 1 szt. podawany około g. 22:00
Kawa, herbata, woda, mleko,cytryna,cukier – bufet
Owoce i ciasto ( 150g /osoba )
Kolacja bankietowa
Przystawka:
Krewetki 2 szt. z natką pietruszki na mixie sałat z chrupiącą bagietką ziołową
Danie główne:
Zupa Cebulowa na białym winie ( 350 ml / osoba )
Pstrąg z pieca z masełkiem czosnkowym lub kaczka po ochweśnicku ( udko,pierś )
Frytki / ziemniaki gotowane / szare kluski ( 120 gram ) – do wyboru z góry
Bukiet surówek lub buraczki glazurowane (120 gram ) – do wyboru z góry
Na zimno :
Płyty wędlin i mięs pieczonych
Płyty serów z winogronem
Tymbaliki drobiowe
Filet z morszczuka w galarecie cytrynowej
Tatar ze śledzia ( 50% )
Sałatka z ziarnami i serem camembert
Chrupiące koszyczki nadziewane pastą pieczarkową
Rolowana zapiekana cukinia faszerowana serkiem almette
Marynaty,smalec domowy
Pieczywo jasne i ciemne , masło
*Barszczyk czerwony ( 250 ml ) z pasztecikiem 2 szt. podawany około g. 22:00
Kawa, herbata, woda, soki, mleko,cytryna,cukier – bufet
Owoce i ciasto ( 150g /osoba )
Prosimy napisać maila z zamówieniem – do każdego podchodzimy indywidualnie 🙂
Staramy się spełniać każdą prośbę i zachciankę 🙂
info@zloty-widok.pl lub 505-651-577
Zapraszamy do współpracy !